ОТВАРАЊЕ ПОЛИКЛИНИЧКОГ ДЕЛА

Радови на поликлиничком одељењу Опште болнице су окончани, а за среду, 19. септембар заказано је свечано отварање уз присуство највиших државних званичника. Вредност пројекта је већа од 800 хиљада евра.

Оно што су грађани Аранђеловца деценијама чекали ускоро ће постати реалност. Постављени су најмодернији дијагностички апарати, скенер је скоро потпуно монтиран и ускоро ће бити стављен у функцију, а вредност опреме која је добијена за читав низ ординација износи око 36 милиона динара.

Укупна вредност радова на објекту је додатних 60 милиона динара што овај пројекат чини једним од највреднијих у протеклих 50 година када је здравствени сектор у питању.

Средства су обезбеђена од стране Министарства здравља, локалне самоуправе и привредника.

РЕКОНСТРУКЦИЈА БОЛНИЦЕ

У току су завршни преговори са представницима Владе и очекује се да буду одобрена средства у висини од неколико милиона евра за почетак потпуне реконструкције читаве Опште болнице. Уколико се тај пројекат реализује Аранђеловац ће добити најбољи здравствени центар у Србији, што је од изузетне важности ако се има у виду да пацијенти на лечење долазе из неколико суседних градова.

Од следеће недеље, када званично започне са радом, поликлиника са комфорним простором и најсавременијом опремом пружиће пацијентима услове за дијагностику и лечење као у најразвијенијим европским државама.

poliklinika (9)

Председник општине Бојан Радовић и заменик Миладин Јаковљевић обишли су данас поликлинички део, разговарали са руководством Опште болнице, које не крије задовољство обављеним послом и квалитетом апарата и инструмената за које кажу да ће у великој мери олакшати рад докторима и медицинским службеницима.