02. септембра 2016. године у Здравственом центру Аранђеловац је свечано обележена десетогодишњица постојања и рада коронарне јединице. Коронарна јединица Опште бонице у Аранђеловцу је саставни део интерног одељења и њен рад беспрекорно функционише. На овој свешаности су поменути сви привредници општине Аранђеловац и Топола, као и појединци и фирме из Београда и околине који су дали свој допринос да би током 2006. године коронарна јединица кренула са радом. Министарство здравља је обезбедило мониторе. Наша коронарна јединица се састоји од четири постеље централног монитора, четири пацијент монитора, и остала пратећа потребна опрема. У њој раде девет лекара специјалиста интерног одељења, осам медицинских сестара-техничара, али у свакодневном раду је неопходна сарадња са специјалистима неуролозима, неуропсихијатрима. Такође, комплетна анестезиолошка екипа која је свакодневно дежурна 24 часа за пацијенте, као и служба хитне медицинске помоћи, возачи санитета.
Кардиоваскуларне болести су водећи облик смртности у Србији, по статистици сваки други умрли становник наше земље је био жртва неке од ових болести и управо из тог разлога позивамо сво наше становниство да поведе рачуна о свом здрављу и уради превентивне прегледе.
Од отварања коронарне јединице до данас у нашој болници је лечено 3634 пацијената, од АИМ 1122, а од 2010. године када је почео транспорт болесника до најближе сале за катетеризацију упућено је укупно 345 болесника АИМ са СТ елевацијом. Од 2010. године наша земља се придружила европском пројекту "Стент за живот", а део тог пројекта је и наша установа.
Велику захвалност дугујемо свим нашим привредницима, грађанима, захваљујемо се и постхумно онима који нису више са нама, а дали допринос за изградњу коронарне јединице. Десетогодишњи рад је довео до застарелости опреме, тако да нам је преко потребно занављање опреме ЕКГ апарати, холтери крвног притиска и срчаног ритма, дефибрилатора, тако да је пред нама нови трновити пут до набавке наведене и остале опреме. Овим путем позивамо све они који могу да помогну у набавци ове врсте опреме да се јаве служби рачуноводства Здраственог центра Аранђеловац у Аранђеловцу.
На овој свечаности присутнима су се обратили специјалиста опште хирургије др Небојша Мрљеш који је 2006. године био на челу установе када је отворена коронорна јединица, професор др Дејан Ризнић који је великим радом помогао реализацију овог пројекта, Татјана Јовановић, координатор пројекта, кардиолог Гордана Стојановић, кардиолог Драгана Мрљеш, начелник интерног одељења спец. интерне медицине Славица Манојловић, медицинска сестра у пензији Радосава Ђокић, која је радила у коронарној јединици од њеног оснивања.

Иди на врх